Dragonfly Erävideotin metsästyskuvauksissa on käytössä kolme eri merkkistä actionkameraa: GoPro Hero, Diell SJ 5000 Plus Wifi HD ja Practika SC 1. Edellä mainituista kameroista GoPro on tunnetusti suosituin maailmalla. Sj5000 on GoPron halvempi jäljitelmä, mikä on saanut esittelyihin monesti maininnan ”GoPron tappajana”.

Actionkamerat ovat yleistyneet metsästäjillä, mikä on todella hieno asia. Paluu edellisen syksyn actionkameralla tallentuneeseen ampumistilanteeseen helmikuun pakkasilla on erittäin mukavaa katseltavaa.

Edellisessä actionkamerat metsästyskäytössä postauksessa kävin läpi SJ5000Plus Wifi HD -Actionkameraa ja sen ominaisuuksia. Kyseisen artikkelin voit lukea seuraavasta linkistä: http://dfly-production.net/actionkamerat-metsastyskaytossa-arvostelussa-sj5000-plus-wifi/

Tällä kertaa vuorossa on ei niin suosittu actionkamera Praktica SC1. Kyseistä actionkameramallia esiintyy markkinoilla usealla eri nimellä. Ainakin esimerkiksi DXG, Helix, Eyeshot, Practika jne. Kyseessä on kuitenkin sama actionkamera pienillä viilauksilla.

Practika SC1 on ollut Dragonfly Erävideotin kuvauskäytössä reilut kaksi vuotta. Alunperin ennen GoPron hankintaa Practika toimi metsästyskuvauksissa metsästäjän päässä tarkoituksena kuvata ampumatilanteet videolle. GoPron tullessa kehiin, Practika jäi syrjään.

12789786_1282684048414615_62159926_o
Praktica SC-1 -actionkamera vedenpitävän suojakotelon sisällä.
  • Practika SC1 kamera kuvaa 1080 -pixeliä korkeata, 1920px leveätä videota. Videon koko FullHD:nä riittää hyvin, mutta kuvanlaatu ei paljoa herätä hurraahuutoja. Kuva on jokseenkin kauttaaltaan kontrastittoman sumeata ja pehmeän näköistä. Videoilta puuttuu elävyys ja tämä korostuu varsinkin nopeissa tilanteissa. Kameran ollessa paikallaan kuvanlaatu on hyvää ja pienellä jälkikäsittelyllä siitä saa vielä paremman näköistä. Äänenlaatu on keskivertoa, eli särinää esiintyy kovassa melussa.
  • Practika SC1:ssä on mahdollisuutena yhdistää kamera älypuhelimeen tai tablettiin WiFi -yhteydellä. Sovelluskaupasta löytyy kameralle sovellus ActionCam, mutta itse en ainakaan saanut sitä pelaamaan. Vaikka olen kokeillut usealla eri laitteella.
  • Kameran paras ominaisuus on TimeLapse, mikä on parempi toiminnoltaan kuin Sj5000Plus tai GoPro Hero malleissa. Prakticassa on timelapse nopeasti valikosta valittavissa ja kamera tekee kerralla timelapsesta videon. Tämän ominaisuuden huomattuani Praktica on saanut toimia Dragonfly Erävideotin TimeLapse kamerana. On näppärä laittaa kamera kuvaamaan jalustalle maisemia ja laskevaa aurinkoa. Kameran asetuksista pystyy säätämään timelapse-kuvan ottoajan 1 sekunnin ja 1 minuutin väliltä.
  • Miinuksia kamera kerää myös lisävarusteista, sillä ne eivät ole yhteensopivia yleisesti myytävien actionkameroiden lisävarusteiden kanssa. Muutamia lisävarusteita tulee mukana mm. pari tarrapintaisia kiinnityksiä ja veden pitävä takakansi. Loput lisävarusteet ovat ostettava erikseen. Saatavilla on esimerkiksi ranteeseen kiinnitettävää WiFi-yhteydellä toimivaa kaukolaukasia.
Praktica SC1 -actionkamera ja saatavat lisävarusteet.
Praktica SC1 -actionkamera ja rannekkeen sisältävä myyntipakkaus
  • Kameraa on saatavilla vaihtelevaan hintaan, noin 100€ aina yli 200 euroon. Samaan hintaan suosittelen ostamaan GoPro Hero tai SJ5000Plus kameran. Jälkimmäisestä voit lukea lisää edellisestä kamera-aiheisesta postauksesta tai Sj5000Plussan maahantuojan ja myyjän sivuilta E-Ville.comista.

 

Kommentoi: