Actionkamerat ovat yleistyneet metsästäjillä, mikä on todella hieno asia. Paluu edellisen syksyn actionkameralla tallentuneeseen ampumistilanteeseen helmikuun pakkasilla on erittäin mukavaa katseltavaa.

Dragonfly Erävideotin metsästyskuvauksissa on käytössä kolme eri merkkistä actionkameraa: GoPro Hero, Diell SJ 5000 Plus Wifi ja Practika SC 1. Edellä mainituista kameroista GoPro on tunnetusti suosituin maailmalla. Sj5000 on GoPron halvempi jäljitelmä, mikä on saanut esittelyihin monesti maininnan ”GoPron tappajana”. Tällä kertaa esittelyssä edellämainittu tappaja ja samalla myös meidän uusin kameramme Sj5000 Plus Wifi HD -actionkamera.

Sj5000 Plus Wifi HD -Actionkamera

  • Kuvanlaatu yllättävän hyvää. Kuvaa FullHD laatuista 1080-pixeliä korkeaa videota parhaimmillaan 60 kuvaa sekunnissa. Tällä laadulla pärjää loistavasti! Äkkiseltään kuva näyttää jokseenkin yliterävältä tietyissä tilanteissa. Kuvasta saa vielä paremman ja aidomman näköistä säätämällä jälkeenpäin valoisuutta ja värejä.
  • Automaattinen valoitus toimii loistavasti kamerassa. Täysin valoisasta talvimaisemasta hämärempään paikkaan kamera muuttaa valotusta silmän räpäyksessä ja tarkennuskin pelaa. Kuva on laajakulmaista. Äänenlaatu on saanut netissä jonkin verran moitteita, mutta kyseinen ongelma koituu vain, jos äänen äänitystaso on esimerkiksi laitettu asetuksista 100%. Kuvatessamme kameralla kelkkavideota, laitoimme kameran hyvinkin lähelle kelkan moottoria ja videon äänitystaso ei särissyt yhtään 50% äänitysvoimakkuudella. Pystyi vielä jälkeenpäin editoidessa nostamaan äänentasoa huomattavasti. Kannattaa myös käyttää mukana tulevaa takakantta missä on pienet reiät, näin äänet tallentuvat hyvin videolle. Muistaa vain vaihtaa takakantta, ennekuin lähtee upottamaan kameraa veteen.
  • Ongelmia varsinkin pakkasella nappien toimintavarmuudessa kameran ollessa suojakotelon sisällä. Vaikka painaa nappia kuvatakseen, kamera ei välttämättä aloita kuvaamista. Tämä on kameran isoimpia miinuspuolia. Ongelma ratkeaa, kun muistaa tarkistaa, että kamera lähti varmasti kuvaamaan. Metsästyskuvausta ajatellen tämä saattaa tuottaa ärräpäitä, kun huomaa jälkeenpäin, ettei tilanne tallentunutkaan.
  • Akun kesto heikompaa verrattuna GoPro Hero mallin actiokameraan. Vaatii kyllä ehdottomasti vara-akun mukaan, jos ei jopa kaksin kappalein. Akulle on luvattu n. 90 minuutin kestoaika kuvatessa FullHD laatua, mutta tähänse ei ainakaan pakkasella pysty.
  • Iso plussa on SJ5000 takana oleva näyttö, mikä auttaa paljon kameran suuntaamisessa. Lopullisen tarkistuksen pystyy tekemään vielä yhdistämällä WiFi -yhteydellä kameran puhelimeen. Mobiiliohjelmalla pystyt katsomaan mitä kamerasi näyttää, sekä pystyt aloittamaan tallennuksen. Ohjelma on saatavilla SJ5000PLUS nimellä Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille. Voit ladata yhteensopivat ohjelmat ilmaiseksi Google Play:sta tai Apple Storesta. Itselläni näkyy kuva puhelimessa tallennuksen alkamiseen asti. Sen jälkeen kuva ei enää siirry kamerasta puhelimen näytölle.
  • Iso plussa on myös SJ5000 Plus kameran mukana tulevat lisäosat. Kameran mukana tulee kiinnityspidikkeitä, takakansi, pudistusliina, kierrekiinnitys ym. Kaikki ovat vielä yhteensopivia GoPron kanssa, mikä on todella hyvä asia.

12768095_1282095261806827_30985567_o12773352_1282095211806832_638475439_o

Kameraa voi verrata GoPro Hero mallin actionkameraan hinnan puolesta. Sj5000 Plus on parempi kuvalaadussa, WiFi -mahdollisuudesta, takanäytöstä ja mukana tulevasta tarvikkeiden määrästä. Miinuksia taas verrattuna saman hintaluokan GoPro Heroon on mm. toimintavarmuus pikaisissa tilanteissa ja akun kestäminen.

Sj5000 Plus WiFi HD -actionkamerasta lisää tietoa maahantuojan -ja myyjän sivuilta osoitteesta e-ville.com. Kyseiseltä sivulta löydät lisää tietoa kamerasta, kuvia ja videoita, sekä tietysti voi laittaa kameran tilaukseen. Siirry tästä lukemaan lisää tietoa Sj5000+ wifi actionkamerasta->

Testivideo SJ5000Plus WiFi HD -Actionkamera. Koko video on kuvattu kyseisellä kameralla. Kuvaa on muutettu hieman jälkeenpäin  säätämällä valoisuutta ja värejä. Ruukaan tehdä tämän aina käsitellessäni videoita. Äänentasoja on säädetty hiljaisemmaksi.

-Allan

 

Kommentoi:

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *