Kun aamusella oli takapuolessa kutina ahvenen hyvästä syönnistä, piti iltamasta ottaa kalastus -ja kuvausvälineet mukaan ja tarpoa matalalle kyrmyniskojen hallitsemalle erämaalammille. Muistin myös ottaa tällä kertaa sääskimyrkkyä matkaan.

Mennessä tuli testattua jalustan tukevuutta heiluvassa soutoveneessä ja Manfrottonin jalusta läpäisi testin mallikkaasti videokamera ja äänityslaite niskassa. Uskalsi hyvillä mielin soutaa kamera jalustalla kohti pelipaikkoja.

Pelipaikoille saavuttua kalareissu alkoi liian hyvin. Parin ensimmäisen heiton jälkeen tarrasi kala kiinni voimakkaasti. Arvelin siiman päässä taistelevaa kalaa ensimmäisenä pieneksi haueksi, mutta vakavuus hommaan kasvoi, kun näin kauhean kyrmyniskan kyljen vedessä. Ajattelin jo mielessä, että nyt paukkuu kilo rikki. Ahven näytti jo silmissä ennätysahvenelta, mutta kun kala nousi turvallisesti veneeseen, alkoi grammat laskemaan mielessä, kuin lehmän häntä. Komean kokoinen se silti oli ja mikä mahtavempaa; videokamera sattui olemaan päällä.

WP_20140610_0112014061020342020140610215838
Onnellinen kalamies & 700 gramman painoinen ahvenen köriläs. Oma ahvenennätys jäi vielä reilun 200g päähän. Eli ennätysahventen jahtaaminen jatkuu lottobeten avustuksella vieläkin.

Sieppaa4

Vaikka kyrmyniska pamahti lottoon kiinni heti ensimmäisillä heitoilla, sen jälkeen oli hiljaista. Keskityin enemmän lopulta videoklippien ottamiseen, kuin kalastamiseen. Siinä kuvatessa tuli vielä pari pientä ahventa veneeseen asti, mutta isommat ahvenet näyttivät kadonneen.  Sain myös siinä samalla videolle tallennettua pari hienoa pätkää kalamiehen laiskuudesta haavin käyttöä kohtaan.

WP_20140610_01320140610215910
Kuvausvälineet somasti kalastusrepussa. Kuvassa näkyvä videokamera Canon Legria HF R46, jalusta Manfrotton ja äänityslaite Zoom H1. Kuvassa näkyy myös äänityslaitteelle tekemäni patentti, mikä vaimentaa voimakkaita iskuja ja kolinaa, mikä johtaa jalustan jalkoja pitkin äänityslaitteelle.

Tällä kertaa hyvän alun jälkeen oli aika hiljaista paistinahvenien osalta. Loppuen lopuksi sain toisen syömä kokoisen ahvenen mukaan, sekä useita pienempiä, mitkä päästin takaisin kasvamaan. Myös pienikokoiset hauet olivat ottipäällä kaislikon reunamilla.

WP_20140610_01220140610212155
Vene lipuu hiljalleen eteenpäin, linnut laulavat, tuore kala tuoksuu ja ajatusmaailma lepää.

Ilta huipentui vielä auringon kuulastaessa pilviverhon läpi, varis raakkui rannalla, siima vilisi vinhasti takaisin kelalle ja sieraimiin kantoi veneen pohjalta kalan tuoksu. Ah, mikä mahtava fiilis!

Ahvenelle puntari näytti lopulta 700grammaa painoa, mikä on tämän vuoden suurin ahven tähän mennessä.

 

 

Kommentoi:

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *