Teeripaistin tekeminen:

1 teeren lihat
Maitoa teeren sulamisvaiheeseen
2-3dl lihalientä
1 sipuli
1 porkkana
1-2tl suolaa oman maun mukaan
Ripaus mustapippuria
Voita linnun ruskistamiseen
Kermaa kastikkeen tekemiseen
+Omat lisukkeet kokin mielen mukaan, kokeilemalla selviää!

1. Ota teeri sulamaan vuorokautta ennen ruoan valmistamista. Teeren lihojen muhkeuttamiseksi ota teeri pois mahdollisista pakastepusseista ja laita teeri kulhoon tai kannuun. Tämän jälkeen kaada maitoa sen verran, että teeri peittyy kokonaan maitoon. Laita kannu seuraavaksi vuorokaudeksi jääkaappiin.

2. Vuorokauden kuluttua kaada maidot pois ja ota teeri esim. leikkuulaudan päälle. Kuivaa teeren lihat esim talouspaperilla sekä leikkaa tarvittaessa lihapaloja pienemmäksi ( esim. jalat erikseen, täkkä puoliksi) Tässä vaiheessa voit tehdä lihaliemen, sekä paloitella sipulin ja porkkanan.

3. Seuraavaksi ruskista teeren lihapalat paistinpannulla. Laita paistinpannulle reilusti voita ja ruskista linnun lihat mielesi mukaan. Laita samalla lihoihin suola ja mustapippuri.

Kuva

4. Ruskistamisen jälkeen nosta teerenlihat valurautapataan. Asettele palaset hyvin pohjalle ja kaada pataan lihaliemi. Tämän jälkeen laita myös porkkana ja sipuli pataan.

Kuva

5. Laita teeripata uuniin ja anna ruoan valmistua 1,5h ajan 150 asteessa. Paistoaikana voit pariin kertaan käännellä lihapalasia.

6. Kun paistoaika on täyttynyt ota ruoka pois uunista ja nostele lihapalaset esim. lautaselle, erottele halutessasi lihat luista. Tämän jälkeen erottele lihaliemi porkkanoista ja sipuleista kaatamalla liemi siivilän läpi erilliseen astiaan.

7. Kaada kermaa lihaliemen sekaan oman mielen mukaan tehdessäsi siitä kastikkeen esim. perunoille. Voit lisätä kastikkeeseen kerman lisäksi myös esim. viinimarjahyytelöä. Siivilään jääneet porkkanan -ja sipulin palaset voit syödä ruoan yhteydessä.

8. Asettele lihapalat lautaselle perunoiden ja salaatin kera. Valele perunat kastikkeella.

Kuva

Hyvää ruokahalua!

Kommentoi:

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *