Toinen kanalinnustusviikko on takanapäin ja allekirjoittanut pääsi neljänä päivänä kokemaan metsästyksen huumaa. Viikolla oli mahtavia pakkasaamuja, kun taas viikonlopun koittaessa sää muuttui vesisateiseksi.teeri71

16.9.2014

Kello näytti aamulla melkein viittä, kun matkasimme kuvausreissulle teerisuolle. Auton lämpömittari ilmoitti lukemaa -1, eikä pihalla käynyt tuulen virettäkään. Hämärän vallitessa kävelimme teerisuolle reilun kilometrin verran ja olimme kuvauspaikalla hyvissä ajoin ennen auringon nousua.

Auringon alkaessa nousemaan pakkanen kiristyi ja välillä meinasi passissa miehet jo hieman hytistä kylmissään. Aamu oli hiljainen. Teeriä  ei näkynyt, ei kuulunut, eikä yhtään lennellyt näköetäisyydelläkään. Kaiken lisäksi piti rientää aamuksi vielä muihin rientoihin, joten noin puoli 8 aikaan oli aika lähteä hieman pettynein mielin kävelemään kohti autoa. Ei saatu yhtään teertä videolle, eikä varsinkaan saaliiksi.

Kävelimme teerisuon yli kohti autoa, kunnes yhtä`kkiä kaksi akkateertä lentää ylitsemme ja istuvat suoraan noin 90m päähän suon laidalle olevaan mäntyyn. Me olimme äkkiä rähmällään suon pinnassa. Kaveri etsi samalla kiväärille hyvää ampumapaikkaa, minä arvioin, kestääkö ottaa kameraa esille laukusta. Tuli laitettua makkaranpaiston yhteydessä kamera alimmaiseksi, joten ajattelin sen ottamisen tuottavan liikaa meteliä ja liikettä. Tyydyin nyökkäämään kaverille merkiksi, että saa ampua.

Teeri putosi alas ja sen jälkeen oli aikaa harmitella, kun kamera oli niin syvällä laukussa. Noudettiin teeri ja jatkoimme matkaa kohti autoa. Kerkesimme seuraavan aukon laitaan, kun huomasimme seuraavat teeret puussa. Tällä kertaa kamera oli lähettyvillä ja saimme videolle tallennettua teeret, sekä ohilaukauksen. Tämän pakkasaamun kahden tilanteen jälkeen harmittelimme kamerakirouksen jatkumista. Teeriä näkyy kovasti ampumaetäisyydellä, kun kamerat ovat riittävän kaukana.WP_20140917_003

 

17.9.2014WP_20140917_006

Tiistaiaamun kuvaukset lupailivat hyvää ja kun keskiviikko aamuksi näytti edellisenä iltana pakkasasteita, lähdettiin kuvausreissulle samaiselle teerisuolle. Aamu sujui taas hiljaisissa merkeissä, muutamia ohi lenteleviä teeriä lukuunottamatta. Pakkasta oli -2 astetta, taivas oli kirkas ja keli oli tyyni. Teerisuo tuntui hiljaiselta, joten aamupäivän aikana käytiin kiertämässä läheisiä hakkuuaukeita istuvien teerien toivossa. Pyörähdimme myös viereisellä suolla, missä oli soidinmenot meneillään. Soitimelle meno kuitenkin jäi vain yritykseksi teerien vaihdettua paikkaa, joten lähdimme takasin autolle tyhjin käsin.

Kun aamupäivän kanalinnustuksen jälkeen oli hyvin aikaa, jatkoimme kuvauksia sorsastuksen parissa. Vierailimme hyvänä sorsapaikkana pidetyllä lammella, missä saimme videolle mahtavaa pätkää, sekä saaliiksi kaksi pulleata sorsaa.WP_20140917_008

 

19.9.2014

Puolen päivän jälkeen päätin lähteä pienelle päivälenkille hyvänä mehtopaikkana pidetylle alueelle. Keli oli kostea ja sateinen, ehkä hieman hiostavan puoleinen. Heti alkumatkasta pääsin näkemään hieman vaivaa ammuttuani koppeloa, mikä sattumalta sukelsi keskelle jokea. Lintu tipahti onneksi suvannon alapuolelle koskeen, mikä helpotti hieman kahluuhommia. Loppureissu meni hiljaisemmissa merkeissä ja kahvitellessa. WP_20140919_004 (2)

 

20.9.2014

Viikon viimeisellä reissulla oli keli taas sateinen. Muutaman kilometrin kävelyreissulla metsästyskamppeet kastuivat ja ainut näköhavainto metsäkanalinnusta jäi yhteen koppeloon.

 

Lehdet ovat alkaneet tippunmaan puista, talvi tekee tuloaan.WP_20140920_002

teeri8

Kommentoi:

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *