Kymmenen metsästysaiheista kuvaa Dragonfly Erävideotin kuvausten ajalta kuvatekstien kera.

Kuvia menneiltä jahtireissuilta osa 1/10.
Kyyhkyjenmetsästystä syksyllä 2014, milloin ei vielä kuvaushommassa ollut pidemmän tähtäimmellistä ideaa ja innostusta. Saimme suunniteltua ja ideoitua ennen kyyhkyjahdin aloitusta kuvaavamme videon kyyhkyjen metsästyksestä. Yksi uusi kamera tuli tilattua samaan syssyyn ennen jahtiin lähtemistä. Tämä kuva otettu tapahtumarikkaan kyyhkynmetsästysaamun loppuvaiheilla. Sen aamun mikä sai innostuksen metsästystapahtumien kuvaamiseen…

kyyhky6

Kuvia menneiltä jahtireissuilta osa 2/10.
On syksyn ensimmäinen pakkasaamu. Säätiedotusta katsottiin edellisiltana ja -2 astetta lupasi yöksi. Olimme noin aamulla kello 4 autoa parkkeeraamassa metsäautotien laitaan. Pimeässä reilun kilometrin talsittua olimme suon laitamilla. Aamu oli hiljainen ja auringon noustua päivä lämpesikin aika nopeasti. Tämä kuva tallentui kännykkään samaisena aamuna.

WP_20140917_003

Kuvia menneiltä jahtireissuilta 3/10.
Tämä kolmas kuva on kanalinnustus-syksyn 2014 ensimmäisiä jahtitilanteita, milloin oli aamu muuttumassa päiväksi. Lehdet olivat vielä puissa hienoissa syksyn väreissä ja hakkuuaukon keskellä koivussa istuva teeri sai meidät hiipimään ja ryömimään tovin ampumaetäisyydelle. Kyseinen tilanne päättyi ohilaukaukseen, mutta ennen ampumatilannetta kaapattu kuva tallentui.

teeri2

Kuvia menneiltä jahtireissuilta osa 4/10.
Kuvatekstiksi sopii ”Tervastulien tuoksuisia tarinoita ja kuumaa kahvia”. Kanalinnustusaamun kruunaa suon niemekkeeseen tehdyt tulet parista tervalle tuoksuvasta kannosta. Retkipatjat leväyttää hieman jäätyneelle varvikolle nokipannukahveja ootellessa. Makkaraa paistellessa kerrata aamun tapahtumia ja nautiskella vielä hetkiä mitkä saivat kylmät väreet pintaan ja sydämmen hakkaamaan kiivaammin…

WP_20141001_001

Kuvia menneiltä jahtireissuilta 5/10.
Tämä kuva on otettu reissulta milloin lähdimme hyvin nukutun yön jälkeen autiotuvalta kansallispuiston maisemissa kanalinnut mielessä käymään päiväreissun pohjoisempana. Lunta oli 20cm ja lokakuinen syysjää kesti hyvin myös lampien päällä mehtämiestä. Kanalinnut olivat kuusikoissa syömässä marjoja, mutta myös pari mukavaa lintupaikkaa sattui kohille suonlaitoja kierrellessämme.

salaminen

Kuvia menneiltä jahtireissuilta 6/10.                                                                      Aamuhämärissä suon laitaan, pakkasta on muutamia asteita, eletään lokakuuta. Nouseva aurinko värjää taivaan rantaa punertavaksi ja aamu alkaa valostumaan. Yhtä äkkiä hieman väsyneenä havahtuu siipien suhinaan, kun komea ukkoteeri tekee kierroksen soidinsuon yläpuolella ja lopulta istahtaa kelottuneen männyn nokkaan tarkkailemaan ympäristöä ennen suuremman parven ilmestymistä suon laitamille…

teeri23

Kuvia menneiltä jahtireissuilta 7/10.
Kameramiehen näkövinkkelistä katsottuna tilanteiden onnistuminen tulee tuplaonnistumisena metsästyskuvauksessa. Kaveri saa pudotettua linnun kiväärillä komeasti männyn latvasta tuoden onnistumisen fiiliksiä ja kun itse saa vielä tilanteen videolle niin tuntuu, kuin olisi itse ampunut. Jahtireissun jälkeen on mahtava kerrata tilannetta ja katsoa se videolta uudelleen ja uudelleen.

WP_20141011_001

 

Kuvia menneistä jahdeista 8/10.
Lokakuu oli vierähtänyt aina viimeiseen päivään saakka ja oli kanalinnustuskauden viimeinen päivä. Edellisviikon 20 cm:n lumikerros oli sulannut, mutta aamulla maa oli kuurassa ja lumen rippeitä oli siellä sun täällä. Aamuauringon sarastaessa kuului vain metsässä omat askeleet jäätyneellä maaperällä. Matka eteni kohti hakkuuaukeata missä oli teerille mielusia koivuja pystyssä. Kuusikon jälkeen hieman hiljaisempien askelien jälkeen oli saavuttu hyville paikoille, mistä pystyi hyvin tarkastelemaan lähettyvillä olevia koivuja. Taivas oli lähestulkoon selkeä ja tyyni. Vaniliasikarin tuoksu vallitsi passipaikan, kun sihahtaen sikari metsästysaamun kunniaksi syttyi palamaan. Kun sikarista oli suurin osa haihtunut ilmaan, noin 20 teeren parvi lensi ja laskeutuivat hakkuuaukean koivuihin. Samaisena aamuna oli lintuja yllättävän paljon lintuja liikkeellä, arviolta noin 60-70 yhteensä, suurin määrä koko syksynä, vieläpä kanalinnistuksen viimeisenä metsästyspäivänä.

salaminen16

Kuvia menneistä jahdeista 9/10
Talvi alkoi väistymään keväällä 2015 ja puro pääsi jo virtaamaan hieman vapaampana. Läheisen järven jään päälle oli noussut runsaasti vettä ja lumi upotti jonkin verran hiihtomiehen alla. Sää oli plussan puolella. Vaikka oli pilkkikausi parhaimmillaan, meillä oli majavanmetsästys mielessä…

majava7

Kuvia menneistä jahdeista 10/10.
Tämä kuva kruunasi mahtavan valkohäntäpeurametsästyksen ja kuvaukset menneenä tammikuussa. Melkein viikon mittaisella reissulla peurat joutuivat tähtäimeen niin kyttäysmetsästyksessä kojusta käsin, sekä mäyräkoirien avustuksella ajometsästyksessä. Huikeasta metsästysreissusta Salon takamaille on tietysti tulossa video, mikä tulee elokuussa 2016 alkavan videosarjan alkupuoliskolla.

cropped-DSCN9990-1.jpg

Kommentoi: