Dragonfly Productionin kuvausvälineet

Dragonfly Erävideotin kamera -ja kuvausvälineet. Seuraavalla kokoonpanolla lähdetään tallentamaan hetket kalastusvesille ja metsästysmaille.

Dragonfly Erävideotin kuvausvälineet
Dragonfly Erävideotin kuvausvälineet

Kamerat:
Panasonic Lumix GH4 tuli pitkän harkinnan ja haaveilun jälkeen ostettua. Olen ollut tyytyväinen ko. kameraan. Objektiiveja on tällä hetkellä Panasonicin oma 12-42mm, sekä adapterin kanssa toimivat Olympuksen 40-150mm, sekä Nikonin 70-300mm.

Canon Legria HF R46 -videokamera on ollut mukana eränkäynnissä yli 2 vuotta ja on ajanut asiansa. Tälläinen perus kotivideokamera ja kuluttujamalli. Seinä tuli jossakin vaiheessa enemmän vastaan ja piti laittaa hieman erinlaista kameraa kehiin.

Diell Sj5000+ -actionkamera on ollut käytössä nyt jonkun reissun ja olen yllättynyt GoPron kopion olevan näinkin kehittynyt. Ainoa ongelma on ollut akun kestävyys.

GoPro Hero -actionkamera on ollut kauemmin mukana ja on metsästys/kalastuskuvauksissa toiminut perusvarmasti, niinkuin pitääkin.

Praktica SC1 -actionkamera toimii nykyisin ainoastaan timelapsen kuvaamisessa. Häviää edellämainituille actionkameroille ja käyttö jäänyt vähiin. On kyllä hyvä timelapsen kuvaamisessa hyvän toiminnon ansiosta.

Mikrofonit:
Rode VideoMic Pro –  Halvemman Go- version ”isoveli”, mikä on saanut kehuja aika paljon sen käyttäjiltä. Hankin kyseisen mikin hyvien arvostelujen perusteella ja on kyllä hyvä mikrofoniksi. Kyseiseen mikrofoniin on myös tuulen kohinaa vaimentava Roden oma tuulisuoja ”rölli.

Rode VideoMic Go 

Jalustat:
Manfrotto MKC3-PF
Konig Electronic -alumiinijalusta
Hama-Minijalusta
Kuvauskahva mallia Tee-Se-Itse

Itse kyhätty kuvauskahva pääasiassa videokuvaukseen. Kyseisestä ”actionjalustasta” voit lukea artikkelista Tee-Se-Itse kuvauskahva videokuvaukseen– artikkelista.

Lisävarusteet yms.

Dji Phantom 2 -kuvauskopteri.
GoPron lisävarusteita löytyy monenlaista. Tärkeimpinä pääpanta, rintavaljaat, vesetiiviit kotelot, kiinnikkeet, jalustakierteet, kellukkeet. Löytyy myös erinlaisia tarrapintaisia kiinnikkeitä.

Editointi:
MAGIX Movie edit Pro MX Plus 18
Videot editoidaan MAGIX Movie edit Pro MX Plus 18 -ohjelmalla, mikä on suomenkielinen, ja todella selkeä käyttää. Perustoiminnot ovat näppärät.

Kommentoi: