Kesän kalastukset jatkuivat eilen, kun päätin illalla lähteä kokeilemaan olisiko ahven syönnillä. Aiemmin päivällä oli satanut vettä ukkosen jyrinän säestämänä, ilma oli tunkkainen ja hiostava. Kuvausvälineet jätin kotiin ja päätin tällä kertaa keskittyä vain kalastukseen.

Lyhkäisen kävelyn jälkeen saavuin ensimmäiselle lammille ja heti pysähdyttyäni huomasin, että kavereita riitti. Voi sitä sääskien määrää ja vielä sitä tunnetta, kun kädet eivät riitä yhtäaikaisesti kelaamaan virveliä ja tappamaan sääskiä. Offia olisi voinut laittaa hieman, mutta sekin oli talven jäljiltä jäänyt pois repusta. Loppuen lopuksi ensimmäisten sääskenpistojen kutituksen jälkeen hommaan alkoi tottumaan ja pystyi keskittymään loton heittelemiseen.

Lammen kiertäminen ei tuottanut suurempia ongelmia ja ahvenetkin vaikuttivat kylläisiltä. Sääsket ei, ne olivat nälkäisiä.

kalastusta
Fiilistelyä
kalastusta
Itse ”kalamies”, ja kuten näkyy, kaveritkin pääsivät kuvaan”

Kalastuksellinen lauantai ilta jatkui pienoisella kävelyllä toiselle, hieman suuremmalle lammelle. Lotto-Beteä siiman päähän ja ensimmäisellä heitolla pienoinen pannuahven kiinni. Ei tullut hukkareissua tästäkään. Siinä maisemia katsellessa ja menneitä miettiessä aina jokunen ahven eksyi rannalle saakka. Siirryin pikkuhiljaa rantaa myöten välillä heitellen ja lammen ahvenet näyttivät olevan syönnillä. Ahvenien välissä pari pienoista haukeakin eksyi tarttumaan vieheeseen.

kalastusta
Rauhallinen tunnelmakuva

Kun olin pannuahvenet saanut kasaan, päätin lopetella homman tältä erää. Ensimmäinen kalareissu tälle kesää, kun ahvenia on pois lähtiessä syötäväksi asti.

Aiemmat reissut ovat sujuneet tähän malliin;

Tämän kesän tavoite kierrellä erämaalampia ahvenien ja haukien toivossa on nyt edennyt kahden reissun verran. Ensimmäinen reissu kohdistautui yli puolenkymmenen kilometrin päähän lähimmästä tiestä kansallispuiston alueelle. Reissun kalasaalis jäi kahteen haukeen ja yhteen ahveneen. Taisi muutenkin reissu mennä tappion puolelle, sillä Meindlin vaelluskengät sanoivat menomatkalla itsensä irti, sekä hauen väsytystaistelu päätyi vavan katkeamiseen kahdesta kohti. Prkl! Mutta aivan mahtava reissu kokonaisuudessaan. 

Meindlin vaelluskengät päättivät yhteistyösopimuksen kesken matkan;

Toinen reissu toteutui torstaina, kun matkasimme erämaalammille missä piilee suuria kyrmyniskoja ja mörön näköisiä luupäitä. Ensimmäisellä heitolla kaverilla oli kiinni yli metrin pituinen hauki, joka kävi pari kertaa kiinni uistimeen. Tämän jälkeen vielä seurasi rantaan, mutta ei ollut halukas tarttumaan lottoon. Sen jälkeen piteli loppureissun hiljaista, eikä kalaa noussut ainuttakaan rannalle saakka. Videokamera puolestaan lauloi taas kortille lähes 25 gigaa videota, siinä on editoimista. Mutta oli taas aivan mahtava reissu.

”Ei se saalis, vaan se fiilis”

Kommentoi:

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *